Telefoni feavea'i
86-574-62835928
I-meli
weiyingte@weiyingte.com

Lipoti Tulaga tu'ufa'atasi 2022: Maketi tioata

Ua silia ma le lua tausaga ua mavae talu mai le faʻamaʻi o le COVID-19, ae o loʻo lagona pea le aʻafiaga o faʻamaʻi i fale gaosi oloa.Ua fa'alavelaveina le sapalai uma o sapalai, ma o le alamanuia fiberglass e leai se fa'alavelave.O le le lava o mea faʻapipiʻi e pei o fiberglass, epoxy ma polyester resins i Amerika i Matu ua mafua ona o le tuai o felauaiga, faʻateleina tau o felauaiga ma pusa, faʻaititia le faʻaitulagi faʻatau atu mai Saina, ma faʻaititia manaoga o tagata faatau.

E oo lava i mataupu tau sapalai, o le US fiberglass maketi na tuputupu ae i le 10.8 pasene i le 2021, faatasi ai ma le manaoga ua faateleina i le 2.7 piliona pauna, faatusatusa i le 2.5 piliona pauna i le 2020. O le fausiaina, paipa ma le teuina, eletise ma eletise, malosi o le matagi, oloa faatau ma vaa. maketi o talosaga na matua faatupulaia i le 2021, a'o le maketi aerospace na paʻu.

O le fiberglass industry i le Iunaite Setete ua faamanuiaina tele mai le tuputupu aʻe o le savili alamanuia i le 2021. E mafua ona o le tele o galuega a le matagi o loʻo galulue i le taimi e agavaa ai mo le tuusaunoaga o lafoga aʻo leʻi maeʻa le aitalafu o lafoga o gaosiga i le faaiuga o le tausaga.I le avea ai o se vaega o le COVID-19 fesoasoani fesoasoani, na faʻalauteleina ai e le malo o Amerika lana PTC i le 60 pasene o le aofaʻi o aitalafu mo galuega faʻaleleia o le matagi e amata fausia ia Tesema 31, 2021. Ua faʻatatau e Lucintel o le maketi o le matagi a Amerika o le a tupu i le 8% i le 2021, ina ua maeʻa le faʻatupulaia numera lua i le 2020.

O le maketi vaʻa ua faʻatupulaia foʻi a o sailia e tagata faʻatau ni gaioiga saogalemu i fafo i fafo i le taimi o le faʻamaʻi, faʻatasi ai ma le US Marine fiberglass maketi e faʻatatau e tupu i le 18% i le 2021.

I le tulaga o le sapalai ma le manaʻoga i le fiberglass alamanuia, o le gafatia o le faʻaaogaina o le 2021 na faʻatupulaia mai le 85% i le 2020 i le 91% ona o le faʻateleina o le faʻaogaina o le fiberglass i vaega faʻaiʻuga.Ole malosi ole gaosiga ole fiberglass ile 2021 e 12.9 piliona pauna (5,851,440 tone).Lucintel o loʻo faʻamoemoeina laau fiberglass e oʻo atu i le 95% le mafai ona faʻaaogaina i le 2022.

I le isi 15 i le 20 tausaga, o le ai ai le tele o mea fou i totonu o le fiberglass alamanuia, aemaise lava i le malosi maualuga, maualuga-modulus fiber glass e tauva ma isi filo maualuga e pei o le carbon fiber.O le mama ma le faʻaitiitia o le carbon emissions o le a avea ma taʻavale maketi e lua e taʻitaʻia ai mea fou i le lumanaʻi.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o fofo mama o loʻo faʻateleina le taua i le maketi o le malosi o le matagi faʻafetai i le faʻateleina o numera o matagi i fafo, le toe faʻafouina o turbines tuai, ma le faʻapipiʻiina o le tele o turbines maualuga i nofoaga e maua ai matagi maualuga.I le isi itu o le maketi o le matagi, o loʻo faʻaauau pea le faʻatupulaia o le lapoʻa o uila afi, faʻateleina le manaʻoga mo lau lapopoa ma malolosi, lea e faʻamalosia ai le manaʻoga mo mea mama ma malosi.E tele kamupani, e aofia ai Owens Corning ma China Megalithic, ua latou fausia ni filo tioata maualuga-modulus e faʻafetaui ai manaʻoga maketi.

O mea fa'apipi'i fa'amalosia fiber tioata o se vaega taua o le va'a va'a ma o tekonolosi fou o lo'o suia ai foliga o le maketi.Ua fausia e Moi Composites se tekonolosi 3D e gaosia ai le MAMBO (Electric Incremental Manufacturing Vessel).O le va'a afi lolomi 3D o lo'o faia i le fiberglass fa'amalosia fa'atasi mea fa'apipi'i ma e 6.5 mita le umi.E leai se vaevaega o le fa'afu'afu ma fa'aalia foliga fa'afefete ma fa'afefeteina e le mafai ona fa'aogaina i auala fa'apipi'i masani.Ua faia foi e le alamanuia tau vaa ni laasaga e faaleleia atili ai le tulaga mautu.RS Eletisi Va'a ua fa'atūina le va'a fa'ato'a fa'ato'a fa'ato'a atoa (RIB) fa'atasi ai ma fiberglass ma alava kaponi toe fa'aaogaina e fai ma vaega fa'avae autu.

I le aotelega, o le fiberglass applications i pisinisi eseese e faʻamoemoe e toe faʻaleleia mai aʻafiaga leaga o le faʻamaʻi COVID-19.O felauaiga, fausiaina, paipa ma tane maketi, aemaise lava mo vaʻa, o le a faia se sao taua i le toe faʻaleleia o le US fiberglass maketi i tulaga aʻo leʻi faʻamaʻi.A tu'ufa'atasia, o le US fiberglass maketi e fa'amoemoe e ausia le malosi o le tuputupu a'e i le 2022 ma toe malosi atoatoa mai le a'afiaga o le fa'ama'i.


Taimi meli: Feb-06-2023